Eläkeuudistus.fi -sivusto kokoaa eläkeuudistuksen faktat ja taustat

Eläketurvakeskus (ETK) tiedote 3.2.2014  

Työmarkkinakeskusjärjestöjen väliset neuvottelut työeläkejärjestelmän uudistamiseksi ovat käynnissä. Uudistuksen on tarkoitus tulla voimaan 2017 alussa.

Uudistusta valmistelevien osapuolten yhteiseksi tietokanavaksi on avattu nettisivusto osoitteessa www.elakeuudistus.fi (ruotsiksi www.pensionsreformen.fi). Sivuston ylläpidosta vastaa Eläketurvakeskus.

Sivustolla kerrotaan muun muassa uudistuksen tavoitteista, joita ovat työeläkejärjestelmän rahoituksen ja riittävän eläketurvan sekä sukupolvien välisen oikeudenmukaisuuden turvaaminen. Myös työurien pidentyminen on uudistuksen keskeinen tavoite.

Eläkeuudistus.fi -sivustolla ei esitellä eri osapuolten neuvottelutavoitteita eikä kampanjoida minkään vaihtoehdon puolesta.

Tietopankki kansalaisille ja medialle

Eläkeuudistus.fi -sivustolla on tietoa siitä, mitä työeläke sisältää tällä hetkellä ja miten järjestelmä on kehittynyt tähän mennessä. Aikajanan avulla voi palata vanhoihin uutisaiheisiin ja dokumentteihin, kuten hallitusohjelmaan ja työryhmien muistioihin.

Tavoitteena on pitää kansalaiset ajan tasalla siitä, mitä eläkejärjestelmän uudistuksessa tapahtuu, mitkä tahot uudistusta valmistelevat ja minkälaisille taustaselvityksille työ pohjautuu. Tärkeää on kertoa myös, että uudistukset suuntautuvat tulevaisuuteen, eivätkä muuta nyt maksussa olevia eläkkeitä ja niiden ehtoja.

Tiedotusvälineille sivusto toimii parhaimmillaan tietopankkina ja historiallisena arkistona, josta voi tarkistaa aiemmat muutokset sekä nykyiset eläke-etuudet, ikärajat ja karttumat.

Sivusto on kaksikielinen. Pääsääntöisesti kaikki materiaali on sekä suomeksi että ruotsiksi, mutta aikajanan materiaaleja ei käännetä ruotsiksi. Sama aineisto löytyy kuitenkin tekstinä historia-osuudesta molemmilla kielillä.

Lisätietoja Eläketurvakeskuksesta:

Viestintäjohtaja Kati Kalliomäki, kati.kalliomaki[ät]etk.fi (kati[dot]kalliomaki[at]etk[dot]fi), 050 330 1343

Yhteyspäällikkö Riitta Väkeväinen, riitta.vakevainen[ät]etk.fi (riitta[dot]vakevainen[at]etk[dot]fi), 040 749 1359

 

ESY:n koulutustilaisuudet

Eläkesäätiöyhdistys tarjoaa koulutusta jäsenlaitostensa henkilökunnalle ja toimielimille. Yhdistys järjestää tarvittaessa myös eläkelaitoskohtaisia koulutustilaisuuksia ja antaa luennoitsija-apua. Lue lisää koulutuksistamme.

ESY:n koulutukset

Eläkesäätiöyhdistys - ESY ry
Kalevankatu 13, 3 krs.
00100 Helsinki

Puhelin (09) 6877 440
Sähköpostiosoitteet

Kirjaudu jäsensivuille   /   Copyright © Eläkesäätiöyhdistys - ESY ry

EläketurvakeskusTELATyöeläke.fiPensions EuropeFINE

Kotisivut: Sivumestari