Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Päähänpistoja

5.2.2020 — Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys

Pomo vai valmentaja?

Yhdysvaltain nykyinen presidentti on nolo pomo. Hänestä huokuu monia johtamistapoja, joista onneksi ollaan muualla vapaassa maailmassa pääsemässä eroon.

Olipa kysymys firmoista, järjestöistä, urheiluseuroista, virkamiehistöstä tai mistä tahansa yhteisöstä, pidetään pomottelevaa ja itserakasta johtajaa nykyään lähinnä säälittävänä tollona, jonka ”parasta ennen” -päivämäärä meni ohi jo viime vuosituhannella.

Valtiotasolla on tosin outoa, että fiksusta yleiskehityksestä huolimatta ei Yhdysvallat ole valitettavasti ainoa maa, jonka johtaja ja hänen johtamistyylinsä on luotaantyöntävää.  

***

LinkedIn on varsin hyvä ilmapuntari näissäkin asioissa.

Eipä tule mieleen yhtään johtajaa, joka brändäisi siellä itseään ylvästelemällä olevansa putiikkinsa se tyyppi, joka yksin tietää kaiken paremmin kuin kukaan muu – ja jonka viitoittamalla tiellä sokeasti edeten pääsee Eldoradoon.

Ei ole tullut vastaan yhtään sellaistakaan johtajaa, joka haalisi itselleen kaiken ansion yhteisönsä hyvistä saavutuksista ja sysäisi muille kokonaisvastuun mahdollisista tyräyksistä.

Ei nykymaailmassa onneksi julkisemmin melskaa moni sellainenkaan johtaja, joka tekee julkeasti pilkkaa kilpailijoistaan.

***

Omaan elämään on mahtunut lukemattomia tehtäviä ja titteleitä, jotka ovat päättyneet sanaan ”johtaja”.

Pieniähän ne tehtävät ovat olleet, mutta olen vetänyt puheenjohtajana, toiminnanjohtajana tai toimitusjohtajana mm. lukion kouluneuvostoa, karateseuraa, Suomen Varusmiesliittoa, yhteispohjoismaista järjestöä, Suomen suurinta poliittista nuorisojärjestöä, asunto-osakeyhtiön hallitusta, maan suurimman ala-asteen johtokuntaa ja Eläkesäätiöyhdistystä.

Muuta esimieskokemusta on kertynyt mm. mediasta.

Ja titteleistä viis: kyllä ihminen perheessä ja kotonakin johtamista joutuu pohtimaan…

***

Virheitä on taatusti tullut tehtyä paljon.

Oikeinkin on toivottavasti osannut ainakin joskus toimia johtajana.

Sen olen ainakin oppinut, että mitään ei ole saatu yksin aikaan. Yleensä kunnia on kuulunut toisille, joita on toivottavasti osannut kannustaa ja valmentaa.

***

Hyvä johtaja (tai lobbari) hoitaa hommansa parhaimmillaan niin, että hänen läsnäoloaan keskeisimpien tapahtumapaikkojen tienoilla ei välttämättä edes tiedetä.

Siihen ei Trump kykene.

  

 

Päähänpistoja

11.4.2024
Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Kerääntykäämme Kevätseminaariin
21.12.2023
Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Kumarrus
28.8.2023
Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Oltaisiinko ihmisiksi
20.3.2023
Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Pelottava eläkeuudistus
10.3.2023
Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Vapaus ei ole aina hyväksi

ESY:n koulutustilaisuudet

Eläkesäätiöyhdistys tarjoaa koulutusta jäsenlaitostensa henkilökunnalle ja toimielimille. Yhdistys järjestää tarvittaessa myös eläkelaitoskohtaisia koulutustilaisuuksia ja antaa luennoitsija-apua. Lue lisää koulutuksistamme.

ESY:n koulutukset

Eläkesäätiöyhdistys - ESY ry
Kalevankatu 13, 3 krs.
00100 Helsinki

Puhelin (09) 6877 440
Sähköpostiosoitteet

Kirjaudu jäsensivuille   /   Copyright © Eläkesäätiöyhdistys - ESY ry

EläketurvakeskusTELATyöeläke.fiPensions EuropeFINE

Kotisivut: Sivumestari