Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Päähänpistoja

15.5.2020 — Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys

Sota ei ole ohi

Ihmeen hyvin sujui elämä au pairina / kotirintamamiehenä sen kahdeksan viikon ajan, jonka perheen tyttäret (10 ja 12 vuotta) olivat etäopetuksessa kotona ja vaimo kriittisissä töissään työpaikallaan.

Tyttäret eivät kuolleet nälkään, heidän koulutehtävänsä tulivat tehdyiksi pääosin annetuissa aikarajoissa, koti pysyi siistinä, koko perhe nukkui tavallista pidempiä öitä, isä sai työtehtävänsä hoidetuksi – ja pienen rytminhaun jälkeen jäi päivittäiselle treenaamisellekin hyvin aikaa.

x x x

Nyt olen ryhtynyt tekemään polkupyörällä arkipäivittäisiä pyhiinvaellusretkiä Kalevankadulle.        Aiemmin niitä kutsuttiin tylsästi toimistopäiviksi, mutta silloinhan kaikki muukin oli toisin. Turvallisen tyhjää täällä on, kun tärkeät työtoverit Ismo ja Markku jatkavat hyvin sujuvaa etätyöskentelyään kotonaan.

x x x

Toimitalomme alakerrassa toimii huikean laadukas ravintola Passio. Sanat eivät riitä kertomaan, kuinka hyvältä sieltä haettu lounas maistui Eläkesäätiöyhdistyksen uudistetun neuvotteluhuoneen pöydän äärellä nautittuna.

x x x

Mielessä on kosolti kiitollisuutta, koska kaikki lähimmät ihmiset ovat toistaiseksi säilyneet terveinä, viruksen saavuttamattomissa. Vaara piileekin siinä, että aika helposti sitä erehtyy nyt kuvittelemaan, että koronasota on voitettu. Olisikin niin.

x x x

Hyvä esimerkki poikkeustilakuvioiden jatkumisesta on ESY:n hallituksen kokous, joka oli tarkoitus pitää kesäkuussa Vaasassa ABB:n ja ABB Eläkesäätiön vieraana. Koska monien jäsentemme taustakonsernien työmatkakiellot ovat vielä silloin päällä, siirrämme matkan Vaasaan turvallisempaan aikaan, myöhempien kalenterikiireiden takia todennäköisesti ensi vuoden kesäkuulle.

Varatun kokouspäivän 10.6.2020 hyödynnämme pitämällä silloin yhdistyskokouksemme, jota emme voineet pitää maaliskuun lopussa. Yhdistyskokouksemme järjestetään joko täysin etänä tai hybridinä, jolloin jotkut halukkaat voivat tulla fyysisesti kokouspaikalle.

x x x

Monet jäsenemme ovat hyödyntäneet sulkeutunutta poikkeustila-aikaa käymällä koko hallituksensa voimin läpi Eläketurvakeskuksen ja ESY:n yhteistuotantona syntyneen säätiöiden ja kassojen hallitusten jäsenille suunnatun ETK:n verkkokurssin.

Kurssista saatu palaute on ollut miellyttävän myönteistä – ja osallistujien asenne osoittaa vahvaa sitoutumista luottamustehtäviensä vastuulliseen hoitamiseen. Kunhan vielä viemme läpi syyskuulle siirtyneen ison hallitusten jäsenten koulutustilaisuuden ja kaikki sijoituspuolen erityiskoulutukset, on siinä melkoinen setti.

x x x

Lobattukin on.

Lainsäädännöllistä väljyyttä on luvassa työeläkelaitosten vakavaraisuuksien syynäämiseen näinä heiluvina aikoina. Lisäeläkelaitosten puolelle emme valitettavasti ole saaneet vastaavaa aikaan, mutta eivät ne vaikuttamisyritykset suinkaan ole loppuneet.

Jaksetaan, jaksetaan.

Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistyksen toimitusjohtaja

 

 

 

Päähänpistoja

11.4.2024
Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Kerääntykäämme Kevätseminaariin
21.12.2023
Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Kumarrus
28.8.2023
Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Oltaisiinko ihmisiksi
20.3.2023
Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Pelottava eläkeuudistus
10.3.2023
Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Vapaus ei ole aina hyväksi

ESY:n koulutustilaisuudet

Eläkesäätiöyhdistys tarjoaa koulutusta jäsenlaitostensa henkilökunnalle ja toimielimille. Yhdistys järjestää tarvittaessa myös eläkelaitoskohtaisia koulutustilaisuuksia ja antaa luennoitsija-apua. Lue lisää koulutuksistamme.

ESY:n koulutukset

Eläkesäätiöyhdistys - ESY ry
Kalevankatu 13, 3 krs.
00100 Helsinki

Puhelin (09) 6877 440
Sähköpostiosoitteet

Kirjaudu jäsensivuille   /   Copyright © Eläkesäätiöyhdistys - ESY ry

EläketurvakeskusTELATyöeläke.fiPensions EuropeFINE

Kotisivut: Sivumestari