Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Päähänpistoja

2.8.2017 — Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys


U2 ja RHCP eivät petä

En tee tätä nostattaakseni kateutta kenenkään lomien jälkeisessä elämässä. On vaan suoranainen pakko kehua muutenkin mainion kesäloman kahta keikkakokemusta.

Kovin ja huikein oli U2 Barcelonassa heinäkuun puolivälissä.

Olympiastadionin liput oli myyty loppuun heti tammikuussa muutamassa minuutissa. Kysyntää oli kiihdyttänyt tieto, että U2 heittää The Joshua Tree –kiertueellaan koko Euroopassakin vain kahdeksan keikkaa. Kiitos ystäväni Kimmo Valtasen tiketti kuitenkin järjestyi – ja se varmistuikin jo talvella.

Niinpä oli helppo ajella satakunta kilometriä Barcelonan konserttiin lomakohteestamme, johon olimme varanneet lennot ja majoituksen samalle ajankohdalle ihan sattumalta. Toistan: ihan sattumalta.

Kiertueen keikoilla U2 soittaa 30 vuotta sitten ilmestyneen legendaarisen The Joshua Tree –albuminsa (= 11 biisiä) alusta loppuun. Barcelonassa kuultiin lisäksi alkuun kolme muuta kappaletta ja lopuksi vielä seitsemän eri albumien laulua.

Koko kahden tunnin setti oli Sunday Bloody Sundayn ensimmäisistä rumpukapulan iskuista viimeisiin kumarruksiin asti sellaista juhlaa, että jäyhä suomalainenkin lämpeni. Enää ei tarvitse ihmetellä, miksi superstarat kehuvat espanjalaista ( tai tässä tapauksessa tarkemmin sanoen katalonialaista) yleisöä ehkä maailman parhaaksi.

Unohtumaton kokemus, kertakaikkiaan.

Vaan eipä ollut hullumpi kokemus myöskään Red Hot Chili Peppersin revitys viime lauantaina Helsingin Kaisaniemessä.

Oma poika lähti mukaan ja lippujakin sai ostetuksi vielä keikkapäivänä. Ilta oli lämmin. Ikätovereista koostuva orkesteri oivassa vedossa ja jopa hyvällä tuulella.

Vaikea toivoa enempää.

 

Päähänpistoja

29.3.2021
Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Jokohan tärppäisi
5.1.2021
Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Olisi kiva tavata
9.9.2020
Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Kaikki kovenevat
13.8.2020
Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Raskas päätös
15.5.2020
Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Sota ei ole ohi

ESY:n koulutustilaisuudet

Eläkesäätiöyhdistys tarjoaa koulutusta jäsenlaitostensa henkilökunnalle ja toimielimille. Yhdistys järjestää tarvittaessa myös eläkelaitoskohtaisia koulutustilaisuuksia ja antaa luennoitsija-apua. Lue lisää koulutuksistamme.

ESY:n koulutukset

Eläkesäätiöyhdistys - ESY ry
Kalevankatu 13, 3 krs.
00100 Helsinki

Puhelin (09) 6877 440
Faksi (09) 6877 4440
Sähköpostiosoitteet

Lähetä palautetta   /   Kirjaudu jäsensivuille   /   Copyright © Eläkesäätiöyhdistys - ESY ry

EläketurvakeskusTELATyöeläke.fiPensions EuropeFINE

Kotisivut: Sivumestari