Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Päähänpistoja

2.8.2017 — Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys

U2 ja RHCP eivät petä

En tee tätä nostattaakseni kateutta kenenkään lomien jälkeisessä elämässä. On vaan suoranainen pakko kehua muutenkin mainion kesäloman kahta keikkakokemusta.

Kovin ja huikein oli U2 Barcelonassa heinäkuun puolivälissä.

Olympiastadionin liput oli myyty loppuun heti tammikuussa muutamassa minuutissa. Kysyntää oli kiihdyttänyt tieto, että U2 heittää The Joshua Tree –kiertueellaan koko Euroopassakin vain kahdeksan keikkaa. Kiitos ystäväni Kimmo Valtasen tiketti kuitenkin järjestyi – ja se varmistuikin jo talvella.

Niinpä oli helppo ajella satakunta kilometriä Barcelonan konserttiin lomakohteestamme, johon olimme varanneet lennot ja majoituksen samalle ajankohdalle ihan sattumalta. Toistan: ihan sattumalta.

Kiertueen keikoilla U2 soittaa 30 vuotta sitten ilmestyneen legendaarisen The Joshua Tree –albuminsa (= 11 biisiä) alusta loppuun. Barcelonassa kuultiin lisäksi alkuun kolme muuta kappaletta ja lopuksi vielä seitsemän eri albumien laulua.

Koko kahden tunnin setti oli Sunday Bloody Sundayn ensimmäisistä rumpukapulan iskuista viimeisiin kumarruksiin asti sellaista juhlaa, että jäyhä suomalainenkin lämpeni. Enää ei tarvitse ihmetellä, miksi superstarat kehuvat espanjalaista ( tai tässä tapauksessa tarkemmin sanoen katalonialaista) yleisöä ehkä maailman parhaaksi.

Unohtumaton kokemus, kertakaikkiaan.

Vaan eipä ollut hullumpi kokemus myöskään Red Hot Chili Peppersin revitys viime lauantaina Helsingin Kaisaniemessä.

Oma poika lähti mukaan ja lippujakin sai ostetuksi vielä keikkapäivänä. Ilta oli lämmin. Ikätovereista koostuva orkesteri oivassa vedossa ja jopa hyvällä tuulella.

Vaikea toivoa enempää.

 

Päähänpistoja

11.4.2024
Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Kerääntykäämme Kevätseminaariin
21.12.2023
Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Kumarrus
28.8.2023
Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Oltaisiinko ihmisiksi
20.3.2023
Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Pelottava eläkeuudistus
10.3.2023
Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Vapaus ei ole aina hyväksi

ESY:n koulutustilaisuudet

Eläkesäätiöyhdistys tarjoaa koulutusta jäsenlaitostensa henkilökunnalle ja toimielimille. Yhdistys järjestää tarvittaessa myös eläkelaitoskohtaisia koulutustilaisuuksia ja antaa luennoitsija-apua. Lue lisää koulutuksistamme.

ESY:n koulutukset

Eläkesäätiöyhdistys - ESY ry
Kalevankatu 13, 3 krs.
00100 Helsinki

Puhelin (09) 6877 440
Sähköpostiosoitteet

Kirjaudu jäsensivuille   /   Copyright © Eläkesäätiöyhdistys - ESY ry

EläketurvakeskusTELATyöeläke.fiPensions EuropeFINE

Kotisivut: Sivumestari