Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Päähänpistoja

11.9.2018 — Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys

Some pilaa mainettaan paremmat poliitikot

HS-mielipidesivu 6.9.2018

Politiikan keskustelukulttuurista puhutaan nyt paljon. Sen koetaan toisaalta koventuneen ja toisaalta pinnallistuneen.

Moni konkariedustaja ei asetu enää eduskuntavaaliehdokkaaksi, koska ei halua olla mukana nykymenossa. Ymmärrän heitä hyvin.

Työskentelin politiikan toimittajana 25 vuotta ennen siirtymistäni muihin hommiin. Sain työskennellä eduskunnassa, käydä kaikkien puolueiden puoluekokouksissa ja seurata varsin läheltä monenlaisten hallitusten ja niiden ministereiden toimintaa.

Uskokaa tai älkää, kyynisyyteni väheni ja uskoni politiikkoihin kasvoi vuosien myötä. Vahvistui näkemys, että lähes kaikki valtakunnan politiikan tekijät ovat kunnon väkeä, jonka päätöksentekoa ohjaa aito vakaumus ja halu tehdä jotain paremman maailman puolesta.

Tapasin lukemattomia puo­lueihmisiä, joiden kanssa en ehkä ollut läheskään kaikesta samaa mieltä. Jos he kuitenkin perustelivat kantansa oman vakaumuksensa pohjalta hyvin, eihän sitä voinut muuta kuin kunnioittaa.

Oma toimittajaurani osui kuitenkin aikaan ennen sosiaalisen median ja toimitettujen medioiden juttujen kommentointimahdollisuuksien vyöryä.

Laskekaapa joskus ”huviksenne” minkä tahansa asiallisenkin jutun perästä, miten monella eri tavalla juttu on ymmärretty tahallaan tai tahattomasti väärin.

Väkisinkin herää kysymys, ovatko jotkut kanssaihmiset ­aina olleet ilkeitä vääristelijöitä, mutta sitä ei ole vain ymmärretty, kun kuka tahansa ei ole voinut tunkea julki muiden näkyville mitä tahansa.

Sosiaaliseen mediaan ei ilmeisesti pysty panemaan julki mitään niin älytöntä, etteikö ­joku ottaisi sitä totena ja jatkaisi sen levittämistä. Osa nykypoliitikoista vielä erehtyy vahvistamaan onnetonta suuntausta kiiruhtamalla ennen muita kollegojaan kommentoimaan asioita, joista heillä ei vielä voi olla tarvittavaa tietoa.

Samalla kun suren omaa jämähtämistäni joidenkin vanhan elämänmenon osien haikailuun, nostan mielessäni hattua jokaiselle, joka viitsii vielä vilpittömin mielin lähteä demokratian ritariksi eli ehdokkaaksi vaaleihin.

Timo Toropainen
toimitusjohtaja, ex-toimittaja

Päähänpistoja

21.12.2023
Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Kumarrus
28.8.2023
Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Oltaisiinko ihmisiksi
20.3.2023
Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Pelottava eläkeuudistus
10.3.2023
Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Vapaus ei ole aina hyväksi
29.11.2022
Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Aika juhlia ja kiittää

ESY:n koulutustilaisuudet

Eläkesäätiöyhdistys tarjoaa koulutusta jäsenlaitostensa henkilökunnalle ja toimielimille. Yhdistys järjestää tarvittaessa myös eläkelaitoskohtaisia koulutustilaisuuksia ja antaa luennoitsija-apua. Lue lisää koulutuksistamme.

ESY:n koulutukset

Eläkesäätiöyhdistys - ESY ry
Kalevankatu 13, 3 krs.
00100 Helsinki

Puhelin (09) 6877 440
Sähköpostiosoitteet

Kirjaudu jäsensivuille   /   Copyright © Eläkesäätiöyhdistys - ESY ry

EläketurvakeskusTELATyöeläke.fiPensions EuropeFINE

Kotisivut: Sivumestari