Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Päähänpistoja

28.4.2021 — Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys

Hajakysymyksiä hallituksesta

  1. Haluaisiko kukaan olla ministerinä hallituksessa, joka ei puoliväliriihessään käy yhdessä läpi kaikkia isoja, ratkaistavia kysymyksiä, kun hallitusohjelma kirjoitettiin kaksi vuotta sitten ihan erilaisessa maailmassa – ja kirjoittajatkin ovat vaihtuneet?
  2. Jos Esko Ahon hallitus (1991 – 95) olisi juuttunut neljäksi vuodeksi hallitusohjelmaansa, olisiko Suomi liittynyt EU:n jäseneksi tai hoksannut todeta YYA-sopimusta rauenneeksi Neuvostoliiton hajoamisen myötä?
  3. Onko nykyiselle hallituspohjalle eduskunnan voimasuhteilla mitään muuta edes teoriassa toimivaa enemmistövaihtoehtoa kuin SDP:n, Kokoomuksen, Vihreiden ja RKP:n muodostama hallitus?
  4. Mahtuvatko Vasemmistoliitto ja Kokoomus/Keskusta samaan hallitukseen, mikäli halutaan, että hallitus toimii yhtenäisesti, eikä pääministerinä ole kuitenkaan Paavo Lipponen?
  5. Miten hyvinkin vasemmistolaisesti ajattelevalle Sanna Marinille voisi olla vaivatonta johtaa enemmistöhallitusta varsin porvarillisessa Suomessa, missä vasemmiston yhteenlaskettu kannatus mataa historiallisen alhaalla?
  6. Voitaisiinko hallituksen avustaja-armeijan kokoa pienentää, jotta hallitus ei kriisiytyisi joutilaisuudesta syntyneiden vuotojen takia – tai sen johdosta, että jotkut omaa elämäänsä elävän avustajakunnan edustajat tympääntyvät toistensa naamoihin päättäen järjestää koko hallitukselle vaikeuksia?
  7. Kuinkahan leppoisa tunnelma on ollut Marinin hallituksen palavereissa, joissa keskustalaiset kehuvat Juha Sipilää yrityksestä pelastaa Suomi ja muut syyttävät Sipilää Suomen tuhoamisesta?
  8. Kun Suomi ei ole blokkivaihtoehtojen maa, kuinka helppoa on aloittaa vaalien jälkeen hallitusyhteistyö sellaisten puolueiden kesken, joiden edustajat ovat juuri solvanneet toisiaan neljän vuoden ajan epäillen rajusti jopa toisten ajattelukykyä ja rehellisyyttä?
  9. Onko poliitikkojen ainoa toimintamalli pyrkimys ratkoa ongelmia ohjaamalla lisää (toisten) rahaa siltarumpuihin, sosiaalietuuksiin, tukiaisiin tai mihin tahansa ns. oman tontin hankkeisiin?
  10. Eikö olekin ihanaa, etten ole enää politiikan toimittaja?

 

Päähänpistoja

11.4.2024
Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Kerääntykäämme Kevätseminaariin
21.12.2023
Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Kumarrus
28.8.2023
Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Oltaisiinko ihmisiksi
20.3.2023
Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Pelottava eläkeuudistus
10.3.2023
Timo Toropainen, Eläkesäätiöyhdistys
Vapaus ei ole aina hyväksi

ESY:n koulutustilaisuudet

Eläkesäätiöyhdistys tarjoaa koulutusta jäsenlaitostensa henkilökunnalle ja toimielimille. Yhdistys järjestää tarvittaessa myös eläkelaitoskohtaisia koulutustilaisuuksia ja antaa luennoitsija-apua. Lue lisää koulutuksistamme.

ESY:n koulutukset

Eläkesäätiöyhdistys - ESY ry
Kalevankatu 13, 3 krs.
00100 Helsinki

Puhelin (09) 6877 440
Sähköpostiosoitteet

Kirjaudu jäsensivuille   /   Copyright © Eläkesäätiöyhdistys - ESY ry

EläketurvakeskusTELATyöeläke.fiPensions EuropeFINE

Kotisivut: Sivumestari